Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Luisterfragmenten
Direct te beluisteren Luisterfragmenten:
Titel: MOLLIE, HET MOLLIFANTJE
Auteur: Ellen Spee
Stemacteur: Heidy Tesink

In de duinen woont een familie die nog nooit iemand heeft gezien, totdat
Opa, Shannon, Amber en Lilleigh er kennis mee maken. Het is de familie Mollifant.
Ze kunnen hun ogen haast niet geloven.
Wat doen de Mollifantjes in de duinen en waarom hebben ze zich altijd schuilgehouden


===> Luisterfragment <===

Titel: De Erfzonde
Auteur: Aad Vlag
Stemacteur: Pamela van der Wal

Juriste Jane Lisbon krijgt op het sterfbed van haar grootvader te horen dat zij in een ander werelddeel onder een andere naam in een steenrijke familie is geboren.
In het verleden zijn alle bezittingen en het familiekapitaal geroofd door een andere familie, waarvan de leden tevens een paar voorvaderen van Jane koelbloedig hebben vermoord. Haar grootvader heeft zijn leven gewijd aan het opstellen en voorbereiden van plannen om het familiebezit terug te krijgen.
Het wachten is alleen nog op de uitvoerder van de ingenieuze plannen. Jane is daar doelbewust door haar grootvader voor opgeleid. Geholpen door een meedogenloze freelancer verklaart zij de oorlog…


===> Luisterfragment <===

Titel: Mijn jeugd vermoord
Auteur: Willeke Meijer
Stemacteur: Tracey van Eijk

Willeke Meijer (1959) werd vanaf haar 7de door haar moeder aan pedofielen verhuurd. Sindsdien achtervolgde het misbruik haar leven en ook dat van haar dochters. In een waas vermoordde ze een verkrachter van een van haar dochters waarvoor ze een gevangenisstraf van twaalf jaar kreeg. Haar detentie werd een nachtmerrie en Jan Marijnissen & Bert Voskuil sprongen voor haar in de bres. Na haar straf te hebben uitgezeten bleek dat ze haar dochters was kwijtgeraakt. Van wat Willeke is overkomen is o.a. een documentaire gemaakt in documentairereeks ''Moordvrouwen'' (2011). Nu is haar verhaal ook als luisterboek beschikbaar. Luister en huiver.

===> Luisterfragment <===

Titel: De Liefdesconferentie
Auteur: Leonie Linssen
Stemacteur: Alexandra Smith

Eva, een vooraanstaand relatietherapeute op het gebied van liefde delen, besluit met haar collega Marcel een Unlimited Love Conferentie op Hawaï te bezoeken, met als doel te leren wat ze in Nederland niet durft. Ze heeft alles onder controle, bezoekt vooral de cognitieve workshops en realiseert zich dat er op het gebied van grenzen, liefde en relaties nog veel te leren valt. Als een Amerikaanse collega haar uitnodigt om mee te gaan naar een masturbatieworkshop, wankelt haar zelfvertrouwen. De ontmoeting met de tantrika Gabriëlla zet haar wereld volledig op z’n kop. Eva kan niet anders dan zich overgeven aan wat zich aandient.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Het verdronken land
Auteur: Olga Ponjee
Stemacteur: Dunja Koeneman

Nederland, de nabije toekomst. Een superstorm verwoest de dijken en zet een groot deel van het land onder water. Voedsel en medicijnen worden schaars en terwijl de vluchtelingenstroom vanuit het westen groeit wordt Emir Berk vermoord, de vooruitstrevende Turkse premier van Nederland. De paniek slaat toe. Loekie Laroes, de dochter van een beruchte journaliste, filmt per ongeluk de aanslag en wordt zelf doelwit. De toestand verslechtert en drie tieners smeden een complot dat de toekomst van het hele land in gevaar brengt. Zijn ze sterk genoeg om het tij te keren?
 

===> Luisterfragment <===

Titel: Terug naar Mokum
Auteur: Meta Gemert
Stemacteur: Joop Baggen

Terug naar Mokum is een bewerking van een deel van de memoires van twee Amsterdamse broers, Henk en Wim Gemert. Henk (1896), groeit op in Mokum en gaat al op jonge leeftijd varen bij de koopvaardij. Wim (1904), woont van zijn negende tot zijn zestiende in Frederiksoord waar zijn moeder, die inmiddels weduwe is, pensionhoudster wordt. Terwijl Henk op zee zit, voltrekt zich een tragedie in dat Drentse boerenland, wanneer hun broer Gerard een ongeluk krijgt en invalide wordt. Wim gaat uiteindelijk terug naar Amsterdam, waar hij bij de marine gaat om zijn dromen te kunnen verwezenlijken terwijl die van Henk in duigen vallen. Dit boeiende 'duo-document' speelt zich af tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog.

===> Luisterfragment <===

Titel: Anna's twijfels
Auteur: Dani van Doorn
Stemacteur: Machteld van der Gaag

In 1912 erft de Rotterdamse zakenvrouw Anna van Bergen een landgoed in het Brabantse Waalre en besluit er te gaan wonen. Met haar ietwat deftige en soms ironische pen beschrijft ze hoe ze met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven went. Haar bijdehante manieren brengen haar in allerlei onverwachte situaties, die soms grappig, soms aangrijpend zijn. Ook de confrontaties met haar jonge rentmeester maken het landgoedbeheer er niet gemakkelijker op. Daarnaast krijgt ze met de liefdesperikelen van haar nichtje te maken. Al met al heeft Anna haar handen vol!

===> Luisterfragment <===

Titel: Kiezen vanuit je hart
Auteur: Allbert Sonnevelt
Stemacteur: Milko Spee

Kiezen is één van de mooiste geschenken die we als mens gekregen hebben. Het is de hoogste vorm van een vrije wil. Kiezen brengt vrijheid en het daaraan gekoppelde verantwoordelijkheidsgevoel mee. Het is de kunst om te midden van alle mogelijkheden van de moderne tijd dichtbij jezelf te blijven. Vertrouw op je hart als kompas voor je levenskoers. Uiteindelijk neem je alle grote beslissingen op basis van je gevoel. Stel je voor dat je overweegt om een studie te gaan volgen. Dan geeft je hart in eerste instantie aan of je er blij van wordt of niet. Als je geen gelukkig gevoel ervaart dan kan je wel tien redenen bedenken om de stap niet te zetten: 'De leslocatie is te ver weg, ik heb geen tijd, het is te duur enz. Als je wel een goed gevoel hebt in je hart weet je jezelf en jouw omgeving ervan te overtuigen waarom die studie zo belangrijk voor je is. Het meest bijzondere van dit alles is: Je geeft jezelf in beide gevallen gelijk... Twijfel zit in je hoofd, jouw intuïtie in je hart.

===> Luisterfragment <===

Titel: Ontdek je Passie
Auteur: Albert Sonnevelt
Stemacteur: Hans Fieggen

Hoe ziet je dag eruit wanneer je gepassioneerd opstaat? Dan loop je over van energie, stralen je ogen en weet je direct welke doelen je wil realiseren. Toch lijkt voor veel mensen hun innerlijk vuur gedoofd te zijn. Ze lopen rond met vragen in hun hoofd, zoals: 'Wat wil ik eigenlijk echt met mijn leven?' 'Hoe kan ik mijn dagelijkse sleur doorbreken? Waar ben ik nu echt enthousiast over?' 'Welke opleiding of baan past bij mij? Wat zijn mijn dromen en hoe kan ik ze vervullen?' In dit boek, Ontdek je Passie, krijg je heldere antwoorden op deze vragen. Met praktische oefeningen, inspirerende voorbeelden en handige tips, heb je een overzichtelijke routeplanner voor jouw leven in handen.

===> Luisterfragment <===

Titel: Maidentrip
Auteur: Marjon Sarneel
Stemacteur: Christel Schimmel

Op een winterse avond stapt de Griekse zeeman Dimítris binnen bij café Havenzate. Daar ontmoet hij Heleen, die samen met haar moeder Fie het café drijft. Heleen mag haar moeder niet in de steek laten, maar ze moet Dimítris beter leren kennen. Een korte trip naar Griekenland pakt anders uit; Heleen belandt op het vrachtschip waarop Dimítris als eerste stuurman werkt. Aan boord krijgt Heleen het flink te verduren en bovendien wordt ze geconfronteerd met vragen over haar verleden. Hoe ver gaat loyaliteit? Hoe voelt het om verraden te worden? Waar liggen je grenzen? En wat is liefde?

===> Luisterfragment <===

Titel: Trolls and Angry Gnomes
Auteur: Ellen Spee
Stemacteur: Claire King

Everybody knows the saying: It must have been the little people.
But is that really fair?
The gnomes are being sick of being blamed for everything. They want to expose the real culprits who make a mess of the house where Iris lives with her family. But for this, the gnomes will have to take the trouble of travelling all the way to Trollony. An exciting story for children from age 6 to 10.
 

===> Luisterfragment <===

Titel: HET CHEETA-MYSTERIE
Auteur: Han Peeters
Stemacteur: Peter van Eerdenburg

Robin de Graaf en zijn ouders verheugden zich op een leuk dagje uit. Helaas liep het anders en belandden ze in een nachtmerrie. Voor hun neus stapten mensen uit de auto. Ze waren zich er ogenschijnlijk niet van bewust dat jachtluipaarden gevaarlijke roofdieren zijn. Robin maakte er een filmpje van en zette het op zijn youtube-kanaal. De verbijstering was groot en het filmpje ging viral.
De familie belegde een persconferentie om alle vragen zoveel mogelijk in één keer te beantwoorden. Wereldwijd werd het een hot item en in de media werd het aan veel talkshowtafels besproken. Het had grote impact en er werden zelfs doodsbedreigingen geuit. Het werd Robin kwalijk genomen dat hij het filmpje had gemaakt en de verbazing over de wandeling tussen de cheeta’s verlegde zich naar verontwaardiging ten opzichte van de filmer, wat meer bizar was dan het voorval zelf.
Slechts één man, schrijver Han Peeters, zag het als een promotiestunt en kwam ermee in het Brabants Dagblad, waarna de moeder contact met hem opnam met tot gevolg: een verrassende speurtocht naar het verhaal achter het incident.


===> Luisterfragment <===

Titel: HET ONDERZOEKSLAB
Auteur: Aad Vlag
Stemacteur: Rob Krabbendam

Bij de opnames van een nieuw televisieprogramma met een revolutionair format wordt een brute keiharde moord gepleegd. Al snel wordt één van de presentatoren als verdachte gearresteerd. De bewijzen zijn waterdicht.
Zijn collega's zijn ervan overtuigd dat hij onschuldig is, maar is dat ook zo?
Met behulp van enkele deelnemers aan het programma en een tweetal professionals wordt al snel duidelijk dat er veel meer achter zit. De professionele uitvoering van de moord leidt tot een zoektocht die zich mondiaal afspeelt.
Op Hawaii vindt men de eerste aanwijzing wat leidt tot een zenuwslopende crisis in het eigen land.
Naar aanleiding van de ervaring van de schrijver die meedeed aan een televisieprogramma is deze thriller ontstaan. Het geheel maakte zo'n indruk dat hij het als basis gebuikte voor deze thriller.


===> Luisterfragment <===

Titel: WHAT THE HACK!
Auteur: Maria Genova
Stemacteur: Peter van Eerdenburg

Wat doe je als jouw telefoon of laptop gehackt wordt en alles wordt gewist? André is heel verbaasd en geschrokken als dit hem overkomt. Hij besluit de strijd aan te gaan tegen de cybercriminelen. Hij bedenkt een game en het anti-hack platform Hackshield, waarmee hij andere jongeren wil waarschuwen. Als DarkHacker13 dit ontdekt, valt hij op allerlei manieren aan. André komt steeds dieper in de problemen. Iemand verstuurt heel nare berichten namens hem en hij wordt zelfs aangehouden door de politie. Ook Sanne, op wie hij stiekem verliefd is, keert zich tegen hem. Hoe ver durft de onzekere en verlegen André te gaan in zijn strijd tegen deze kwaadaardige hacker als hij weet dat hij alles kan verliezen?

===> Luisterfragment <===

Luisterboekenonair etalage
Nieuw te verschijnen

Han Peeters en Eva Krap zijn beiden schrijvers en runnen uitgeverijen. Als ze besluiten om samen te gaan werken ontstaat e...
In deze faction-roman deel 1 van de serie maakt een historisch wetenschapper, Emile van Straten, een wereldreis met zijn v...
Robin de Graaf and his parents were looking forward to a fun day out with a drive through the wildlife park. Unfortunately...
Planet X, a planet that is part of our solar system, circles in an orbit around our Sun and the star Nemesis. The Sun and ...
After 5,000 years of feudal rule, a new constitution is needed. The helm must be turned...
In this exciting novel Emile van Straten, a historic scientist, is sailing around the world with his girlfriend Jenny on t...
Deze bundel is ontstaan naar aanleiding van de schrijfwedstrijd Auteurs with Talent, de Zwoele Zomerverhalen-editie. Zwoel...
Noah moet de vijfenzeventigste herdenking van de landing in Normandië verslaan als reporter. Tijdens die opdracht kom...
Bart Swinkels en zijn vrouw Irma gaan oefenen op het golfterrein van Bossenstein in Broechem. Bij de afslag van Bart gaat ...
Het is feest in Zwanenhof.
Koning Dons en koningin Veertje zijn verblijd met twee mooie zwanendochters. Blancia en ...
Wat is Magie?
Zit het in een potje?
Kan je het ergens kopen?
Wat is magie eigenlijk.
Prinses L...
Amber, a sweet and adventurous girl, finds one day a special stone in the forest.
Where this stone comes from?
And what kind of a messag...
Vanzelf Genezen biedt een totaal nieuw concept, waarin lichaamstaal, biochemie, biofysica, verstand, ziel, chi en mu op ee...
Tijdens hun reis door Israël komen Sofie en Julie op de Westbank terecht. Tot hun verbijstering krijgen ze daar een P...
Petrograd, de toenmalige hoofdstad van Rusland, bevindt zich eind 1916 aan de vooravond van de revolutie en er heerst een ...
Zonder het zelf in de gaten te hebben, wordt de zesentwintigjarige Sylvia uit het leven gerukt. In eerste instantie denkt ...
Ben je opgebrand en wil je meer energie? Wil je weten hoe je een burn-out in de toekomst kunt voorkomen?
De belofte...
We leven ons leven en zijn daar over het algemeen best tevreden over. Dit is immers hoe we het gewend zijn en we het zelf ...
Zes kleine criminelen uit verschillende delen van de wereld worden bij elkaar gebracht op een geheime locatie. Niet alleen...
Wat doe je als je opeens op een ander verliefd wordt? Of als je partner je vertelt dat ze meer seks wil? Hoe werk je samen toe naar een relatie die me...
Bestaan vorige levens echt of is het een verzinsel van onze fantasie? In dit luisterboek neemt Leonie Linssen je mee in een persoonlijk reisverslag do...
Een thriller die zich afspeelt vanaf de ontmoeting van de jonge Lady Diana met de twaalf jaar oudere kroonprins Charles. Het verhaal van hun huwelijk,...
A thriller that starts when the young Lady Diana meets the twelve years older Crown Prince Charles. The story of their marriage, their love affairs, t...
Vicky heeft geweerschoten gehoord bij een oude boerderij. Samen met haar neefje Benny gaat ze op onderzoek uit in haar rubberboot. Daardoor komen ze i...
Penny trekt zich tijdelijk terug in een huisje op het platteland van Brabant, onder meer om aan haar boek te werken. Aanvankelijk botst ze met haar ei...
Ruim zeventig jaar nadat een Duitse naziwetenschapper zijn geheime Wunderwaffen van de brandstapel weet te redden, vindt er in het grensgebie...
Wanneer een visser in het Gelders natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van....
Gijs is blijven zitten. Hij droomt te veel, zegt Juf, hij moet gas geven. Dan ontdekt Gijs dat hij echt gas kan geven. Hij wint niet alleen de springw...
Stinkertje Stout is een leuk, dromerig maar ook ondeugend meisje van een jaar of zes, dat eigenlijk Stella Stout heet. De verhaaltjes in deze debuutbu...
De liefde kent een variëteit aan emoties, relaties en idealen. Zij beweegt zich op een speelveld van tederheid en passie, van prille vlinders en ...
Feelgood-roman
 
Nadat de eenzelvige weduwnaar en gewezen bankdirecteur Norbert Streyendaal een lichte beroerte had, nemen zoon Wil...
Het boek vertelt het verhaal van de vriendschap tussen Emma en Song. Emma woont met haar vader in een souterrain. Haar moeder is overleden. Ze sluit v...
Het was een jongensdroom om ooit eens met een motor dwars door Amerika te rijden. Jarenlang bleef het bij Huib Maaskant gisten als een spannend idee, ...
- Powered by Citoweb -