Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Nieuw te verschijnen
Nieuw te verschijnen luisterboeken in MP3-download en in streaming:
 
Titel: Dode hoek
Auteur: Ingrid Mulder

Jason Duijvekater heeft altijd gedacht dat zijn tweelingzus is vermoord omdat ze op een ongelukkig moment op de verkeerde plaats was. Jaren later vindt hij een chantagebrief…
Rechercheur Karsten Witteveen onderzoekt de moord op een jonge vrouw. Haar vriend wordt een dag na haar begrafenis ook dood aangetroffen en het team zoekt naar een verband tussen de twee moorden. Welke rol speelt het ongeluk waarvan ze jaren eerder getuige waren en waarom duikt Jason Duijvekater steeds op bij zijn oud-medeleerlingen?

 
Titel: Ongenadig
Auteur: Karin Hazendonk

Anouk raakt tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is.
Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.
Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan.
Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.
Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap.
Ze wordt echter niet wakker in de slaapkamer en lijkt overgeleverd aan de morbide plannen van Sven.
 
Titel: Verzwegen trauma
Auteur: Melissa Skaye

In Hoorn komt een man tot de afgrijselijke ontdekking dat zijn onderbenen zijn geamputeerd terwijl hij sliep. Hij heeft niets gemerkt en kan zich niets herinneren. De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden op de zaak gezet en komen erachter dat dit niet het eerste slachtoffer van amputatie is. Het motief van de dader is moeilijk te achterhalen en er is angst voor meer slachtoffers. Ondertussen krijgen de rechercheurs te maken met een andere zaak, de moord op een negenendertigjarige vrouw.
Elize, de vrouw van paragnost Will de Jager, overleed in 2004. Will heeft nooit in zelfmoord geloofd, zoals wordt beweerd. Sanne, die een relatie met Will heeft, onderzoekt de oorzaak achter de dood van Elize. De waarheid is schokkend. Onbedoeld komt Sanne ook nog eens achter een geheim van Will. Zijn verleden strekt zich uit naar het heden. Met alle gevolgen van dien.
 
Titel: Drie jaar cel en tbs
Auteur: Marcella Kleine

Als de dertienjarige Jorge na een schooldag liftend naar huis gaat en bij een onbekende man in de auto stapt, kan hij niet vermoeden dat die gebeurtenis het verdere verloop van zijn leven zal bepalen. Zijn onhandelbare gedrag wordt van kwaad tot erger en hij belandt in de jeugdopvang en in gesloten internaten. Zodra Jorge de leeftijd van achttien bereikt, neemt hij zijn intrek in een daklozenpension in Rotterdam en begint een nieuw avontuur vol seks, drank en drugs. Als een stapavond met vrienden een dramatische afloop heeft, bereikt zijn leven een zwaar dieptepunt.
 
Titel: Vilein
Auteur: Marcella Kleine

Als de man van Julia dood wordt aangetroffen, wordt voor Julia het gezegde ‘Het leven begint bij veertig’ waarheid. Na jarenlange onderdrukking voelt ze zich eindelijk bevrijd. Een reeks ongrijpbare gebeurtenissen zet haar leven echter op zijn kop. Vertwijfeld vraagt Julia zich af wat haar rol in het geheel is. Wanneer het verleden het heden inhaalt en ze de ontbrekende puzzelstukjes van haar traumatische jeugd kan invullen, wordt ze opnieuw het slachtoffer van een vilein persoon.
 
Titel: De dood wandelt mee
Auteur: Rob Bakker

CNN brengt het bericht van een aanslag op een Amerikaanse soldaat tijdens de eerste dag van The Walk of the World: de Vierdaagse van Nijmegen. De militair is slachtoffer van een internationaal complot voor bedrijfsspionage. Alle veiligheidsdiensten staan op scherp, maar ongezien en onzichtbaar worden door een gewone burger dodelijke voetstappen gezet in de Vierdaagse van Nijmegen. Stappen die leiden naar een aanslag. Een gewone speurder volgt de voetstappen van de dodelijke dader en loopt dag na dag op hem in, terwijl de minuten wegtikken.
 
Titel: King 4 - Verlossing
Auteur: Olivia Lewis

King 4 - Verlossing

Josh en Luci gaan door een heftige periode. Komen ze alle tegenslag te boven, of is hun relatie gedoemd te mislukken? Eveline komt ondertussen met vreselijk nieuws. Het dwingt Josh tot het uiterste, en in zijn woede en verdriet werkt hij mee aan een bizar plan van Eveline, waarmee hij alles op het spel zet.

King deel IV, Verlossing, is het vierde en laatste deel van de King serie. Eerder verschenen King deel I, Spelen Met Vuur, King deel II, Affaire en King deel III, Achter Gesloten Deuren.
 
Titel: Project Perfect
Auteur: Leonie Sebastian

Inge worstelt met het vinden van een balans tussen haar carrière als advocaat, haar huwelijk met Mark en het moederschap. Als haar oppas er op een dag de brui aan geeft en Mark voor zijn werk tijdelijk vertrekt naar het buitenland, komt ze in een onmogelijke spagaat terecht. Sophie, die zich afvraagt of ze haar relatie moet verbreken als blijkt dat ze geen kinderen kan krijgen, biedt meteen haar hulp aan. Inge vertrekt voor een week naar een vakantiehuisje aan zee om tot rust te komen, terwijl voor haar kinderen en huishouden wordt gezorgd. Maar dit verloopt niet zonder slag of stoot.
 
Titel: Liefde in de lens
Auteur: Dani van Doorn

Uitgedaagd door haar zus, belandt de 53-jarige weduwe Helen voor een fotoshoot in Parijs, samen met een groepje jonge vrouwen en twee fotografen. De aantrekkelijke fotograaf Tom is van haar leeftijd, maar jammer genoeg een versierder eerste klas die vooral aandacht heeft voor de jongere vrouwen. Wanneer hij Helen in het vizier krijgt, is ze niet overtuigd van zijn oprechtheid, maar zijn aandacht doet wel wat met haar.
 
Titel: Vreugde na verdriet
Auteur: Dani van Doorn

De vijfendertigjarige Leon wil graag in contact komen met zijn dochter Leony, die zeven jaar geleden is voortgekomen uit een one-night-stand. Uit schaamte over zijn langdurige desinteresse, maar ook uit nieuwsgierigheid, probeert hij een bezoekregeling te treffen met haar moeder Jeanette. Ze stemt met tegenzin toe, want hoelang zal die interesse van Leon duren? Ze wil haar dochter besparen wat haar als kind is overkomen. Leon met zijn charme en vrolijkheid kan ze missen als kiespijn.
 
Titel: VIP4 Een foute vriend
Auteur: Merlien Welzijn

Robert heeft verkering met Anna. Ze hebben een fijne vriendengroep opgebouwd met Laura, Isabelle, Timo, Hugo en Terence. Samen hebben ze erg veel lol. Alles lijkt goed te gaan met de verkering van Robert met Anna totdat Robert en zijn vriend Timo een sms'je krijgen waarin staat dat Anna nog steeds gek is op Timo. En dat juist nu Robert en Timo een plan bedacht hebben om zich niet mee te laten trekken in de criminele handel van Patrick. Patrick lijkt onder invloed te staan van een foute neef en verkoopt gestolen spullen. Zal Robert de juiste besluiten nemen?
 
Titel: VIP5 Mijn vriend krijgt een taakstraf
Auteur: Merlien Welzijn

Het verkeerde gedrag van sommige lieden in de buurt zorgt voor de nodige pijnlijke gevolgen. De politie laat het er namelijk niet bij zitten en heeft er de handen vol aan. Uiteindelijk geldt ook hier het oude spreekwoord: boontje komt om z'n loontje. Ook Robert en Anna krijgen het voor hun kiezen. Zal hun vriendschap ook nu weer standhouden of komt het dan toch tot een breuk?
 
Titel: VIP6 Nu is het echt uit!
Auteur: Merlien Welzijn

De verkering tussen Robert en Anna is al een poosje spannend te noemen. Slaat die mooie spanning nu over in een breuk? En wat gaan Donnie en zijn makkers doen? Komen ze erachter dat Robert en Timo de politie over hun handel in gestolen spullen heeft verteld? Het zijn bepaald geen lieverdjes. Met zoveel spanning om zich heen is de grote vraag hoe Robert ermee omgaat. Hij is al eens in een vechtpartij beland en hij heeft regelmatig last van nachtmerries. Het leven van Robert komt overduidelijk in een stroomversnelling. Wordt het een happy end, of niet…?
 
Titel: Verdwenen paradijs
Auteur: Robert Speijer

Robert Speijer verhuisde op jonge leeftijd naar Singapore en groeide onbezorgd op tot de oorlog in Azië uitbrak. Door de dreiging van de naderende Japanners werd hij op de boot vooruit gestuurd naar vrienden in Batavia, Nederlands-Indië. Zijn ouders zouden zodra dat mogelijk was nakomen. Tijdens de bezetting van Nederlands-Indië werd hij geïnterneerd in diverse Jappenkampen. Wat volgt is een periode die zowel fysiek als mentaal steeds zwaarder wordt. Robert weet de kampen echter te overleven en is net als zijn lotgenoten verheugd als de Japanners de oorlog verliezen. Dan volgt een onstuimige en gevaarlijke periode tijdens de Indische onafhankelijkheidsstrijd waarin de voormalige kampbewoners opnieuw hun leven niet zeker zijn. Aangrijpende gebeurtenissen die Robert in zijn leven nooit is vergeten.
 
Titel: Ik ben niet vreemd, ik heb autisme
Auteur:

In ‘Ik ben niet vreemd, ik heb Autisme’ geeft auteur Ellen van Gelder in 26 hoofdstukken van A t/m Z op een heldere manier een kijkje in het leven met een autismespectrumstoornis (ASS). Naast haar eigen verhaal laat ze ook 'mede-auti's' vertellen over hun dagelijkse ervaringen met autisme. Een inspirerend boek voor mensen met een autistische stoornis die nog op zoek zijn naar meer balans in hun leven. Maar ook partners, hulpverleners, familieleden en anderen die zich met iemand met een autismespectrumstoornis willen verbinden, krijgen een mooie en duidelijk beeld  wat ASS inhoudt.
 
Titel: Eilandvrouw
Auteur: Margareth Hol

In dit autobiografische verhaal gaat een in Ierland wonende weduwe na het verlies van haar man op zoek naar een manier om haar leven weer inhoud te geven. Via de non Gaile raakt zij in de ban van Gevion, de stichter van een religieuze orde. Gesteund door de mystiek en de magie van de natuur die ook in het hedendaagse leven te vinden blijkt, weet de eilandvrouw haar leven weer op te pakken. Ze leert los te laten en te springen. Een indrukwekkend verhaal over haar zoektocht.
Titel: De verloren kolonie
Auteur: Aad Vlag

Zes mensen met zeer verschillende achtergronden zijn geselecteerd door Hoga, de laatste van het Galdeense volk waarvan de mensheid afstamt. De zes zijn verantwoordelijk voor een kunstmatige versnelling van de ontwikkeling van de mensheid. Volgens de archieven van het vernietigde Galdenië moeten er nog twee koloniën bestaan waar wellicht nog Galdenen leven. Hoga gaat met de zes opzoek naar die koloniën, waarbij een parasitaire intelligentie het heeft gemunt op de moderne ruimteschepen en de lichamen van de mensen. Een oorlog in het zonnestelsel is onvermijdelijk.
De verloren kolonie is een SciFi-thriller die de lezer op het puntje van zijn stoel doet zitten.
De verloren Kolonie is het vervolg op De verborgen Waarheid. Het verhaal kan echter zonder problemen los van de gebeurtenissen in De verborgen Waarheid worden gelezen.
Titel: De Eerste Wereld
Auteur: Marc Lommert

Per ongeluk stuiten de vrienden Eroc en Tarú op een geheime Alchemistenschat, waardoor zij halsoverkop hun dorp moeten verlaten. Aan de zijde van enkele begaafde Magiërs reizen zij hun wereld over in een poging de schat en de daarin verscholen boodschap in veiligheid te brengen, maar zij kunnen niet voorkomen dat de Schim uit het Zwarte Woud hen achterhaalt.
De vrienden vluchten het land uit, maar met welk doel? De personen die zij zoeken zijn onvindbaar, de doelen die zij nastreven onhaalbaar en de vijanden die zij ontvluchten onherkenbaar. Bovendien blijken de personen die zij vertrouwen niet allemaal eerlijk. Het dwingt Eroc en Tarú moeilijke beslissingen te nemen, zeker wanneer duidelijk wordt dat de Schim zijn doelen bijstelt...
Deel 1 in de serie: Drie Werelden
 
Titel: De Tweede Wereld
Auteur: Marc Lommert

Vrede op Morjan was een zekerheid.
Tot Hij verscheen…
Hij is maar met één doel naar Morjan gekomen, weet Magiër Vilina: het ontketenen van de oorlog. Hij steelt waar hij wil en vermoordt wie hij wil. Niemand ziet hem, niemand verdenkt hem. Behalve Vilina.
In De Tweede Wereld volgen we het leven op Morjan, waar een allesvernietigende oorlog zal uitbreken. De koninkrijken van Morjan zijn machtig, maar lijken kansloos tegen de Zwarte Grootmeester en zijn legers. Of kunnen Eroc en Tarú nu ook het verschil maken?
Deel 2 in de serie: Drie Werelden
 
Titel: Zoeter dan Wraak
Auteur: Jacqueline Coppens e.a.

Een lijk in een moeras, een onverwacht overlijden in een chique villa, onverklaarbare doden. Ongelukkige omstandigheden of kwade opzet? Hoe sluw moet je zijn? Vergelding, liefde en moord spelen de hoofdrol in tien zinderende verhalen.

Spannende verhalenbundel door: Jacqueline Coppens, Iris Boter, Anita Terpstra, Svea Ersson, Aefke ten Hagen, Marjolein van der Gaag, Linda Jansma, Marcella Kleine, Katja Schoondergang  en Diana van Hal.
 
Titel: Punt 4
Auteur: Bianca van Strien

Babette (bijna 39 jaar) staat voor een enorme opgave. Haar ex-vriend, Michiel, is spoorloos verdwenen en heeft veel schulden voor haar achtergelaten. Dan geeft haar moeder haar de koffer vol met jeugdherinneringen die nog in het ouderlijk huis op zolder stond. Daarin vindt Babette het in haar tienertijd geschreven lijstje met daarop de punten die ze toen wilde bereiken. Een aantal punten heeft ze afgewerkt, maar nog niet alles en vooral punt nummer vier krijgt prioriteit.
 
Titel: Vergeet het maar
Auteur: Anne West

Jill leidt een teruggetrokken leven als receptioniste en manusje van alles in het slechtlopende hotel van haar oom. Als de grote hotelketen Silver Spoon het in het centrum van Amsterdam gelegen hotel wil overnemen, komt het leven van Jill op zijn kop te staan. Opeens is ze haar veilige bestaan kwijt. Bovendien wordt ze geconfronteerd met Daniël, één van de jongens die haar vroeger pestte. Nu heeft hij een hoge functie bij Silver Spoon en is vast van plan van het hotel een succes te maken. Hoe gaat Jill ermee om en kan ze hem ooit vergeven wat hij haar heeft aangedaan?
Titel: De nieuwe postbode van Oosterend
Auteur: Astrid Witte

De relatie van de postbode Wiel is pas verbroken en hij heeft het helemaal gehad met zijn huidige leven. Daarom laat hij zich overplaatsen naar het dorpje Oosterend op Texel, waar hij intrekt bij een oudere vrouw. Het leven in een klein dorp is totaal anders dan in de hectische stad. Hij moet eraan wennen. Ook is het voor hem nieuw dat alle mensen hem kennen en dat je niets ongemerkt kunt doen. Hij ontmoet Tessa, een mooie vrouw met opvallend blauwe ogen. Ze hebben een vluchtige affaire, die door Tessa wordt verbroken. Haar dochtertje Noor heeft haar vader verloren en haar moeder wil niet dat ze opnieuw wordt gekwetst. Wiel krijgt haar echter niet uit zijn hoofd. Terwijl hij zich steeds meer geaccepteerd voelt in de hechte gemeenschap, moet hij alles uit de kast halen om Tessa voor zich te winnen.
 
Titel: Koningslaan
Auteur: Ellen Lina

Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist de tweeëndertigjarige Charlie van Amerongen met haar twee dochters terug naar haar geboortedorp. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een nieuwe start. Charlie heeft een zwaar jaar achter de rug en heeft het nodig om het verleden achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Alles lijkt goed te gaan. Haar huis aan de statige en populaire Koningslaan is prachtig, haar kinderen zijn blij, ze maakt vrienden, en haar werk als juf van groep 3 op basisschool Koningsbos bevalt haar goed. Het lukt haar zelfs om voorzichtig een nieuwe liefde toe te laten, de jonge Finn Bogers weet haar hart te veroveren. Voor het eerst sinds lange tijd durft ze weer gelukkig te zijn. Maar dan …
 
Titel: Barbara, politievrouw 5 - In beeld
Auteur: Carla Vermaat

In haar carrière als politievrouw heeft Barbara fouten gemaakt. Zo heeft ze de moord op een jong meisje in de doofpot gestopt. Dat komt haar duur te staan als een topcrimineel die kennis gebruikt om haar te chanteren. De spanning loopt hoog op als er kort voor de aftrap van een belangrijke wedstrijd in het stadion een verdacht pakje wordt gevonden in het voetbalstadion ...

Het vijfde deel in de succesvolle serie Barbara politievrouw, die allen afzonderlijk te luisteren zijn.
 
Titel: Bijna perfect
Auteur: Olga van der Meer

De twee hartsvriendinnen Tinka en Tess hebben dezelfde, diepe wens, namelijk het moederschap. De tijd begint echter te dringen voor hen en het ziet er niet naar uit dat die droom zal uitkomen, want er is voor beide geen partner in zicht. Tijdens haar wanhopige en inmiddels bijna obsessieve zoektocht naar de juiste man valt Tinka steeds op de verkeerde types en Tess is haar echtgenoot verloren na een ernstig ongeluk, vlak nadat ze besloten hadden een gezin te stichten.
Maar wat als ze ervoor kiezen om het alleen te doen?
 
Titel: Pokerface
Auteur: Jose Vriens

Jennifer Luijkens (26) werkt als journalist bij een Limburgse krant die tweewekelijks in de regio verschijnt. Ze is vrijgezel en woont in een flat aan de rand van de stad. Ze heeft een kleine hond als metgezel die vrijwel overal mee naar toe gaat. Een paar jaar geleden heeft ze gebroken met haar laatste vriend. Ze is een romantisch type die het liefst buitenaf zou wonen. Ze wordt verliefd op Luuk, maar weet niet of ze hem kan vertrouwen. Hij is personeelsfunctionaris bij een zeepfabriek, waar Jennifer voor de krant onderzoek naar doet.
Titel: De laatset bal
Auteur: Jose Vriens

Suzie van Denekamp werkt als fysiotherapeute bij een revalidatiecentrum en tevens een paar uur bij een middelbare school als lerares. Ze is single en daar best tevreden mee. Daan Jongejan is een bekend profvoetballer. Als hij na een ernstige blessure geopereerd wordt en revalidatie moet volgen, leert hij Suzie kennen als zijn fysiotherapeute. Dat hij beroemd is, doet haar niets en ze laat hem hard aan zijn herstel werken. Als ze samen in een nogal compromitterende situatie gezien worden, duikt de pers er bovenop …
 
Titel: Beauty en de boer
Auteur: Jose Vriens

Priscilla is een verwende jonge vrouw, die nooit veel moeite hoeft te doen om te krijgen wat ze wil. Ze verveelt zich en heeft behoefte aan een uitdaging. Die zich al snel aandient in de gedaante van een nietsvermoedende boer. Met haar vriendin Samantha sluit ze een weddenschap af dat ze de boerenzoon binnen een korte tijd zo kan veranderen dat hij een aantrekkelijke man wordt die volledig voor haar valt. Het slachtoffer heeft er andere ideeën over…
 
Titel: Meesterwerk
Auteur: Jose Vriens

Veronica besluit te stoppen met haar studie als het familielandgoed verkocht wordt vanwege een dreigend faillissement. Ze is bereid ver te gaan om dit te voorkomen, al is een huwelijk met de rijke makelaar Toonders een beetje te veel van het goede. Een verzonnen verloofde geeft haar wat respijt. Ondertussen zoekt ze naar manieren om aan geld te komen. De knappe Joop Brinkers heeft geld genoeg om het landgoed te redden. Is hij de juiste gegadigde?
 
Titel: Tweede keus
Auteur: Jose Vriens

Merel (23) meent in Raoul de man te hebben gevonden met wie ze verder door het leven wil. Een reisje naar de Belgische Ardennen, wat een romantisch weekend moest worden, pakt echter heel anders uit. Opeens blijkt hij een kind en een ex-verloofde te hebben. Hij meent zijn verplichtingen te moeten nakomen en keert terug naar Louise en haar kind. Merel legt zich erbij neer en stort zich op een nieuwe baan. Dan krijgt ze sms’jes waarin ze wordt bedreigd…
 
Titel: Schuld
Auteur: Jose Vriens

Anke verliest tijdens hun vakantie door een ongeluk haar beide ouders. Vanaf dat moment is zij de eigenaar van een goedlopende drukkerij. Hoewel ze het moeilijk vindt om alleen verder te gaan, lukt het haar toch om de zaak draaiende te houden, maar dat kan ze niet alleen. Die iemand dient zich aan in de persoon van Chiel. Er bloeit iets op tussen Anke en hem. Haar leven lijkt weer de goede kant op te gaan tot ze in documenten een schuldbekentenis van haar vader vindt …
 
Titel: Waar blijf je
Auteur: Jose Vriens

Mark Visser gaat tijdens de vakantie in Duitsland op een avond weg en komt niet terug. Voor Anneloes stort de wereld op dat moment in. Mark wordt voor het laatst in Oostenrijk gezien, maar daarna verdwijnt elk spoor van hem. Eenmaal thuis ontdekt Anneloes dat ze haar man minder goed kende dan ze had gedacht. Zijn vertrek blijkt allesbehalve een spontane actie te zijn, maar Anneloes moet verder. Noodgedwongen verkoopt ze hun huis. Als Mark na maanden Mark wordt gesignaleerd bij de Duitse grens begint de onzekerheid opnieuw.
 
Titel: Liefde en bedrog
Auteur: Jose Vriens

Nienke Sommers heeft geen idee wat er met haar vriend is gebeurd als ze opeens niets meer van hem hoort. Hij woont nog bij zijn vrouw, van wie hij had beloofd te zullen scheiden. Als een broer van hem Nienke vertelt dat haar vriend is overleden stort haar wereld in, maar haar dochtertje houdt haar op de been. Dan krijgt haar leven een bizarre wending als ze te maken krijgt met zijn weduwe die achter de buitenechtelijke relatie is gekomen …
 
Titel: Een andere waarheid
Auteur: Gerard Nanne

De gepensioneerde huisarts Ryan Banks gaat op zoek naar de waarheid over zijn veertig jaar geleden verdwenen en nooit teruggevonden zwager Sietse Hoeksema. Als hij denkt in alle rust de verdwijning opnieuw te kunnen onderzoeken, wordt hij meegesleurd in een maalstroom van bizarre gebeurtenissen. Tijdens zijn verblijf in het idyllische Noord Groningse landschap, ontmoet hij de journaliste Sophie Kistenmaker, die verwikkelt raakt in een onderzoek naar de in de Tweede Wereldoorlog collaborerende staalfabrikant Frédéric Rousseau. Gaandeweg lijken beide onderzoeken verband met elkaar te houden. Welke rol speelde een vermeende maîtresse van de staalfabrikant in deze geschiedenis? En wat is het verband met de verdwenen Sietse Hoeksema? Om die vragen beantwoord te krijgen, werken Ryan en Sophie samen en komen achter een waarheid die anders is dan ze ooit konden vermoeden...
 
Titel: Ooit zal ik je weer zien
Auteur: Ellen Lina

Hoe moet je verder met leven, als je iets afschuwelijks hebt meegemaakt. Het schuldgevoel is bijna ondraaglijk. Het verandert haar jeugdliefde waardoor een toekomst samen onmogelijk lijkt. De achtentwintigjarige Julia van Doorn heeft niks meer op de rit, en haar verloofde Sean al helemaal niet. Hij drijft ondertussen steeds verder af en als hij in de gaten krijgt dat Julia interesse voor Ryan heeft, keert hij weer tot zijn positieven.
 
Titel: Sky
Auteur: Ellen Lina

De tweeëndertigjarige Elisa Verhaag is op haar zestiende moeder geworden van Sky. Het moederschap gooide haar leven behoorlijk overhoop, zeker omdat ze niet kon rekenen op enige steun van haar vriend Julian Sanders. Hij verliet hen toen Sky drie maanden oud was. Sky groeit op tot een eenzaam meisje, worstelend met haar grote intelligentie en sociale isolement.
Als ze een online vriendje krijgt, raakt ze geïnteresseerd in de relatie van haar vader en moeder. Ineens wil ze informatie over Julian en pubert ze meer dan ooit tevoren. Elisa voelt dat ze de grip aan het verliezen is. Alles wat ze achter zich liet, wordt weer overhoop gehaald.
Sky zoekt contact met Julian en dit niet gaat zoals ze had gehoopt, loopt de situatie uit op een regelrechte nachtmerrie. Elisa komt er al snel achter dat dit niet alleen aan Julian te wijten is. Sky's mentrix komt vervolgens met een schokkende onthulling. Het brengt Julian hoe dan ook weer terug in het leven van Elisa en de verschillen tussen hen blijken inmiddels groter dan ooit.
 
Titel: Gefaald
Auteur: Ellen Lina

De dertigjarige Vesper runt met haar ouders een bungalowpark op Texel, waar ze de charmante Stijn en diens puberzoon Nick ontmoet. Na het overlijden van zijn moeder heeft Nick het moeilijk, en dat zijn vader een goede band opbouwt met Vesper is voor Stijn heel belangrijk, toch ontwikkelt hij zich tot een problematische achttienjarige. Hij wordt van school getrapt en zijn leven bestaat uit drugs, foute vrienden en feesten. Net nadat hij Vesper beterschap heeft beloofd, loopt het toch uit de hand en de gevolgen voor het hele gezin zijn niet meer te overzien. Dan komt het verleden van Vesper bovendrijven en dat blijkt heel anders te zijn dan Stijn en Nick hadden verwacht. Het stelt de relaties op scherp.
 
Titel: De broek uit
Auteur: David Brandsma

Christian Brodie is een man zoals velen. Een nette man. Een trouwe man. Af en toe een uitglijder. Een gemiddelde man. Netjes op tijd opstaan om naar werk te gaan. Aandacht geven aan zijn vriendin. Gelukkig zijn met wat hij heeft en het laten zien aan mensen waar hij niet om geeft. Accepteren dat hij een leven leidt zoals tallozen onder ons. De illusie de broek aan te hebben in de keuzes die hij maakt, maakt hem gelukkig.Totdat hij beseft dat hij in een gevangenis leeft, gecre‰erd door zijn eigen toedoen. Mensen om hem heen hebben de broek aan, en bepalen daardoor hoe hij zijn leven moet leiden. Het leven waar hij zich niet meer uit ziet komen..Dat maakt hem boos. Om te ontsnappen aan de realiteit moet hij een nieuwe keuze maken die hem ver weg brengt van zijn vervloekte leven. Een keuze die hem brengt naar een donkere kant die hij nooit gedacht had te bezitten…
 
Titel: Wetland
Auteur: Jacob Vis

Ten noorden van IJsselmonde ligt een wetland: een moerasgebied met bossen, weilanden en rietvelden. Ooit was dit het domein van de inwoners van Kerkdorp, die volstrekt afgezonderd van de wereld een vrij bestaan leidden. Toen de rietteelt niet meer rendeerde, verkochten de riettelers hun land aan de Stichting Wetland, een particuliere club natuurbeschermers. Maar het ging niet van harte en vooral Arthur Romkes en zijn zonen leven op voet van oorlog met de nieuwe heersers. De strijd tussen riettelers en natuurbeschermers gaat voorbij aan de forensen, die er een venershuis kochten. Tot een van hen, advocaat Maurits Weiland, op een morgen een otter ziet, een sensationele ontdekking die wetland De Kragge een ereplaats geeft tussen de Europese wetlands en een einde zal maken aan de conflicten. Als hij zijn vondst wil melden aan de reservaatbeheerder doet hij een gruwelijke ontdekking ... waardoor hij geconfronteerd wordt met de harde methodes van inspecteur Ben van Arkel.
 
Titel: Het Laatste Testament Deel 1
Auteur: Han Peeters

Na het Oude en het Nieuwe Testament nu Het Laatste Testament, waarin de langverwachte Messias zich aandient, nadat hij contact maakt met buitenaards leven. Onze wereldgeschiedenis is op heel andere grondvesten gebaseerd dan altijd werd verondersteld.
De Messias gaat voortvarend te werk, maar ondervindt veel tegenstand omdat orthodoxen in hem de antichrist zien. Desondanks vestigt hij de niet-religieuze leer van het Osisme en vrijwel de hele wereldbevolking staat achter hem. Zijn oplossingen voor de wereldproblematiek brengen een omwenteling teweeg met vergaande positieve gevolgen. Dan raakt zijn vrouw zwanger en hun zoon is de laatste profeet, die het stokje van zijn vader overneemt. Niet alleen op aarde, maar ook elders.
Het Laatste Testament is het boek waarop velen lang hebben gewacht. Als een sprankje hoop in de bizarre tijden waarin we leven. Het onrecht, de ziekten, de honger en het geweld maken plaats voor een wereld die ervan wordt verlost. Het is niet langer ik voor mezelf, maar wij voor ons allen op onze planeet.
 
Titel: Bloeddorst
Auteur: Mark van Dijk

Een geheim genootschap met lugubere motieven opereert al jaren heimelijk in Nederland. Op geraffineerde wijze weet één van de leden de tienjarige Jack Klinkhamer te ontvoeren voor een lugubere feestavond. Jack wordt verstopt in een bunker die diep in de Katwijkse duinen verscholen ligt. Alleen zijn ontvoerder is op de hoogte van deze locatie. Wanneer Jack later die avond niet op het feest gepresenteerd wordt, weet de leiding van het genootschap dat er iets gruwelijk mis is gegaan. Om hun geheim te bewaren moeten ze Jack eerder vinden dan de politie en alle sporen wissen. De oudere en vermoeide rechercheur Jim Nieuwpoort, hoofd van de tactische recherche, leidt het politieonderzoek naar het verdwenen jongen.
 
Titel: Gerechtigheid
Auteur: Mark van Dijk

Een drinkende vader, een liefdeloze moeder, een verongelukt zusje en een vriend met losse handjes. Daisy Guldemondt heeft het niet makkelijk. Op haar 26ste heeft ze al onvoorstelbaar meer meegemaakt dan een ander in heel leven. Het geluk lijkt haar eindelijk toe te lachen als ze op een dag een aanzienlijke som geld in de schoot geworpen krijgt, het begin van Gerechtigheid.
 
Titel: Een kerstlied
Auteur: Charles Dickens

Vertaald door Mark van Dijk.

De oude vrek Scrooge wordt op Kerstavond door de geest van zijn overleden partner Jacob Marley bezocht, die een bezoek van de geesten van Kerstmis in het Verleden, Heden en Toekomst aankondigt.

A Christmas Carol is een van de meest geliefde Kerstverhalen van deze tijd. Voor het eerst gepubliceerd in 1843, weet het verhaal iedere Kerst weer zijn opwachting te maken, in welke vorm dan ook. Ebenezer Scrooge, een zeer onaangename vrek, wordt op Kerstavond bezocht door de geest van zijn overleden partner Jacob Marley, die hem meedeelt dat hij drie bezoekers kan verwachten: de geesten van Kerstmis in het Verleden, Heden en Toekomst. Zij laten Scrooge zijn leven overzien, waardoor hij voor het eerst te zien krijgt, wat voor effect zijn ongevoelige daden en houding op anderen heeft. De nieuwste vertaling van deze Dickens klassieker!
 
Titel: Het Carillon
Auteur: Charles Dickens

Vertaald door Mark van Dijk.

''Het Carillon'' is het tweede verhaal van de bekende ''Christmas Books'', geschreven door Charles Dickens. Hierin volgen we het leven van de teleurgestelde Trotty Veck, een arme kruier in Victoriaans Londen. Trotty is zijn geloof in de mensheid verloren en denkt dat de oorzaak van zijn armoede ligt in zijn onwaardigheid. Dan wordt hij op Oudejaarsavond door een geest bezocht, die hem laat inzien dat niemand slecht wordt geboren, maar dat criminaliteit en armoede eerder door de mens zelf worden gecreëerd. Het is een verhaal over hoop, inzicht en onvoorwaardelijke liefde. Een verhaal dat meer dan ooit het ontdekken waard is!
 
Titel: De krekel bij de haard
Auteur: Charles Dickens

Vertaald door Mark van Dijk.

Na Een Kerstlied en Het Carillon, is dit het derde eindejaarsverhaal dat door Charles Dickens is geschreven. Hierin volgen we het gelukkige gezinsleven van vrachtrijder John Peerybingle, zijn vrouw Dot, hun baby en kindermeisje Tilly Slowboy. Als op een dag een mysterieuze, oudere vreemdeling op bezoek komt, drijft hij een wig tussen Dot en John. Ondertussen verandert de Krekel bij de Haard, wat in die tijd symbool stond voor geluk en welstand. Zo’n krekel betekende dat je welvarend genoeg was om gedurende de koude nachten een vuur te laten branden. Deze beschermer van huis en haard  voorkomt dat de hele situatie gruwelijk uit de hand loopt.
Dit is een verhaal over onvoorwaardelijke liefde, in al haar facetten. Een aangrijpend en ontroerend relaas dat bij het uitkomen in 1845 zelfs populairder was dan haar twee voorgangers bij elkaar!

 
Titel: De strijd van het leven
Auteur: Charles Dickens

Vertaald door Mark van Dijk

De Strijd van het Leven is het vierde verhaal van de bekende Christmas Books, geschreven door Charles Dickens. Dit wat minder bekende werk van Dickens is zeker de moeite van het (her)ontdekken waard. Het verhaal speelt zich af op een plek die ooit het toneel was van een bloederig slagveld. De symboliek hiervan vormt de achtergrond van deze roman en beschrijft de hechte band tussen de zussen Grace en Marion.
Albert Heathfield is verloofd met Marion, de jongste dochter van dokter Jeddler. Als Clemency, de bediende, haar op een nacht betrapt met een andere man, vlucht Marion en keert niet terug. In hun intense verdriet vinden de oudste zus Grace en Albert elkaar en trouwen. Het huwelijk is bijzonder gelukkig, maar Grace blijft worstelen met de vraag waar haar zus is gebleven.
Dit is een verhaal over opoffering en onvoorwaardelijke liefde. Een aangrijpend en origineel relaas dat innemend door Charles Dickens is geschreven.
 
Titel: Stap Een
Auteur: Margreeth Kooiman

Aline had het niet makkelijk. Haar man Herman heeft een drankprobleem en ze zet alles op alles om het huwelijk te redden. Als Herman maandenlang droog staat, is het tijd voor een nieuwe start. Ze verhuizen met hun kinderen, Jeroen en Mare, naar Zuid-Frankrijk. Hun nieuwe huis, in een afgelegen bergdorp, moet flink worden opgeknapt. Aline is vastbesloten om er een veilig thuis voor de kinderen van te maken, maar al snel vliegt de eenzaamheid Aline naar de keel. Als blijkt dat Herman weer drinkt en steeds minder haast maakt met klussen, begint hun huwelijk opnieuw te wankelen. Van Jean, een dakdekker die bij de buren bezig is, vindt ze steun. Het is meteen duidelijk dat ze meer voor elkaar voelen dan alleen vriendschap. Aline komt voor een moeilijke keuze te staan.
 
Titel: Penitenza
Auteur: Karin Kallenberg - Dimitri van Hove

Penitenza is een beroemd schilderij, het pronkstuk van de basiliek in Florella. Als Johan Jagers gevraagd wordt samen met een internationaal team deze kerk te restaureren, vertrekken hij en zijn vrouw Merel voor een jaar naar de Italiaanse kunststad. Hun verblijf verloopt al snel totaal anders dan ze zich hadden voorgesteld. Daniël, bij wie Merel en Johan woonruimte huren, blijkt een vrouwenversierder en een maffiamaatje, en als en als er op een dag een gruwelijk misdrijf plaatsvindt, komen Merel en Johan in een ware nachtmerrie terecht. Welk aandeel heeft Daniël hierin? Waarom weigert Johan door te gaan met de restauratie van het schilderij? Zal Merel Daniël kunnen blijven weerstaan?

Een spannende misdaadroman over idealen, onrecht en opoffering.
 
Titel: JLnny the Giant
Auteur: Peter de Zwaan

Jeff Meeks wordt na een mislukte overval op een casino in Denver door de politie gezocht. Hij is zwervende en in New Orleans huurt hij een mobil home in een trailerpark. Het liefst zou hij daar blijven, zittend op de veranda samen met Levy Beaurevoir en een krat bier.
Levy is 1.90 meter lang en weegt ruim 130 kilo. Hij is getrouwd met een vrouw van 1.17 meter. Als Little Levy en Lenny the Giant doen ze mee aan wedstrijden dwergwerpen. De gang van zaken wordt verstoord als vier mannen, gewapend met honkbalknuppels, een waarschuwing komen geven: ‘bemoei je nergens mee’.
Jeff Meeks heeft geen idee waarmee hij zich niet mag bemoeien. Vervolgens komt hij terecht in de wereld van intriges in de vastgoed en in die van clandestiene wedstrijden.
 
Titel: De Orde
Auteur: Karin Kallenberg - Dimitri van Hove

Jeroen Joosten is dameskapper. Om een levensreddende operatie voor zijn dochtertje te bekostigen, steelt hij uit het kassa en uit de tassen van klanten. Maar hoe veel hij er ook bijklust, hij krijgt het geld niet bij elkaar. Dan komt hij in contact met een charismatische en schatrijke sekteleider die zichzelf ‘Vader’ noemt. Zal het Jeroen lukken om het leven van zijn dochter via de gevaarlijke Orde te redden?
 
- Powered by Citoweb -